Ny seger för herrarna i Svenska tennisserien

Det har varit två framgångsrika helger för Wä TK.

Förra helgen och denna helgen spelades det Norra skåne cup i Hässleholm.  I P10-klassen fick vi fram Tobias Lindberget till semifinal och i samma klass gick Felix Mörck till final där han tyvärr förlorade. I P21 spelade Johan Paulsson till sig en semifinalplats där han förlorade knappt mot en seedad spelare. I kvalspelet i P14 gjorde Anton Andersson en bra insats, han vann sin första tävlingsmatch i en stenhård tresetare.

I helgens seriespel var det seriefinal för herranas A-lag mot Fairplay 2. Wä TK var tvingade att vinna om de ska ha chans att gå upp i Div 2. I helgen A-lagsmatch spelade Roger Jönsson, Lars Jennfors och Johan Paulsson och de gjorde en riktig stabil match. I förstasingeln vann Roger med 6-2 7-5, i andrasingeln vann Lars Jennfors med
6-2 6-1 och i tredjesingeln vann Johan Paulsson med 6-2 7-5. I dubblmatchen vann Roger och Lars sedan helt ohotade med 6-0 6-0. Detta gör att Wä TK går upp i toppen av tabellen och vid vinst över Kalmar  TK så är seriesegern klar och då kan det bli ett härligt derby mellan Åhus TK och Wä TK nästa år om nu inte Åhus TK går upp en serie.

Som avslutning så har Wä TK nu ett damlag igång, tre herrlag och två lag i göingeserien. Tennisen blomstrar i Wä!

Tävlingskommiten

Våra unga talanger visar framfötterna!

Det blev en rolig tävlingshelg för Wä TK i Hässleholm.

Felix och Tobbe vann sina kvartsfinaler och gick vidare till semifinal där dom tyvärr fick möta varandra. Semifinalen mellan dessa båda talanger blev en jämn match med mycket bra spel där Felix till slut vann med 6-2 6-3. I Finalen förlorade återigen Felix mot Jonatan Lundstedt.

Att kommentera är att Anton Anderson vann sin första kvalmatch efter en kanonfin vändning i densamma. Tyvärr åkta han senare ut mot en duktig Hässleholmspelare. Att nämna är också att Julia Henningson ställde upp i F10 där hon fick möta en duktig Växjötjej som blev övermäktig och som senare också gick till final.

I helgen har det också spelats matcher i Göingeserien.
Wä TK vann i klass 14 år med 3-0 mot Osby. De som spelade var Anton, Felix, Tobias och Tobias.


Felix vann P10 klassen i Kifab cup i Kalmar


Tennisturneringen för ungdomar Kifab Cup spelades i helgen i Kalmar. Wä TK:s stora talang Felix Mörck vann samtliga fyra matcher i sin pool utan setförlust. Den sviten följde han upp med att även vinna semifinalen i två raka set med 6-2, 6-4 mot Kalmarspelaren Hannes Bengtsson. Finalen blev en jämn match mot Johan Finnhult Växjö TS, en match som även innebar den enda setförlusten i turneringen för Felix. Men det var Wä-talangen som till slut stod som segrare med setsiffrorna 6- 4, 3- 6, 6- 3.

länk till artikeln i Kristianstadsbladet

klicka här


-Ordförande har ordet 2007-10-03

    Hej! Alla glada tennisspelare och föräldrar.

Nu är nästan utebanorna klara för vintervila det är bara sopor och lövrevsning kvar. Hoppas att vi tillsammans kan få detta gjort. När banorna ska göras iordning till nästa sommar måste vi på ett ett tidigt stadier få fler att hjälpa till. Tack till ni som hjälpt till med banorna i sommar.

Allmänt.
Höstsäsongen håller på förfullt och jag hoppas att alla trivs med sina grupper annars bör ni kontakta era tränar så att vi får feedback och kan förbättra oss.
Klubben har nu hållt igång i 1,5 år och vi är ca. 120 medlemmar detta gör att vi kanske har lite växtverk men det hoppas jag att vi ska komma ifrån.  Vi i styrelsen skulle gärna få mer föräldrar engagerade i klubben. Är det något ni vill hjälpa till med som t.ex. tävling och ungdomar, utebanorna, fika vid tävlingar mm. Hör av er till mig 0733901080.

Tävlingstennis
I serierspel har vi tre lag igång. Herrarnas A-lag har vunnit två matcher och förlorat 1 match och har fortfarande en liten chans att vinna serien. I skåneserien har herrarna vunnit en match och förlorat en match. Damerna förlorat båda sina matcher men gjorde en riktigt bra insats i förra matchen då de förlorade med 3-1. Mikela Alvarsson vann en mycket jämn förstasingel. Påpekar är att grabbarna i 12-årsklassen i göingeserien kom på andra plats. Grattis Johan, Felix, Oskar och Tobbe.
Framöver kommer vi ha ett 12, 14 och ett veteran eller seniorlag i Göingeserien.
Det hade varit kul om vi kunde ha lite folk på våran hemmamatch mot Fairplay. Detta kommer att vara lite av en serierfinal. Plakat om när denna match kommer att spelas sätts upp i hallen.

Allmänt har vi haft en del framskjutna placeringar i tävlingstennisen. I Kristianstads tävling kom Felix och Tobias på en delad tredjeplats där stora dela av de bästa tioåringarna var med ifrån skåne och Julia Henningson gjorde en mycket premiärmatch i tävlingssammahang utanför Vä. Bra jobbat. Felix var även framme i kvartsfinal i P11 på fairvision cup i Hässleholm Och Tobbe kom två i sin pool i Karlskrona och var bara ett teibrake ifrån att vinna sin pool och gå till semifinal.
Om två veckor kommer det att vara tävlingar i Hässleholm där vi kommer att ha 6 st deltagare med i tävlingen. Lycka till.

Fredagstennis.
Glöm inte att vi satt upp lappa angående Fredagsspel i hallen. Det är viktigt att kunna spela utan att ha en tränare på banan. Kom ihåg att sätta upp er på julavslutningen som också står på informationstavlan. Här ska vi ha lite fika och prisutdelningar.

Innehallen.
Ännu har vi inte haft ett möte med kommunen angående hallen men vi ska försöka ha ett möte i November månad.

Ha att bra alla trevliga tennisspelare.

Ordförande
Fredrik Mörck

RSS 2.0