Wä TK 2 vann en rysare i div 1 skåneserien efter tre vinster i supertiebrake.

Fredrik Mörck vann första singeln med siffrorna 6-3, 2-6, (10-7). Hans Tufvenhjelm följde upp med seger i andra singeln med siffrorna 6-4, 5-7,(10-7). I dubbeln blev det lika hårt men Fredrik och Petter Andersson vann här med 2-6, 6-4, (10-7). Supertiebrake verkar vara bra för Wä TK att spela när det gäller matcher mot Helsingborg. Detta var det femte supertiebraket Wä har vunnit i år mot Helsingborg. Efter denna vinst har nu WÄ TK allt i sin egen hand för att vinna serien.

Tävlingsk.

Tobbe vann semifinalen men förlorade finalen.

Tobbe kämpade väl under söndagens finalspel efter att övertygat i semin och vunnit med 6-1, 6-0. I finalen väntade Oskar Johnsson, här förlorade dock till slut Tobbe med 6-3, 6-0. På siffrorna ser det ut som att matchen var ojämn men det är dock missvisande. Tobbe var uppe i lika ställning i nästan alla game, men saknade den lilla extra turen och skickligheten att avgöra. Trots det ett stort Grattis Tobbe till finalplatsen och en mycket bra genomförd turnering!

Tävlingk.

Tobbe vidare men kämpande Calle och Felix utslagna

Efter dagens matcher står det klart att endast Tobbe är kvar i C4-Open. Tobbe vann sin kvartsfinal övertygande med 6-1, 6-0. Felix fick återigen ge sig mot ett år äldre Filip Möbius 6-2, 6-2 efter 1 timme och 20 min. Trots förlusten var Felix nöjd med sin match. Calle kämpade tappert mot sin motståndare och förlorade med 6-1, 6-0. Matchen var mycket jämnare än vad siffrona visar. Mycket bra kämpat Calle.
Efter Lördagens spel står nu allt hopp till Tobbe. Vi alla i klubben önskar nu Tobbe lycka till i sin semi och eventuell final.

Tävlingskommiten

Tobbe vann enkelt och Anton fick det tufft i första matchen i C4-open.

Tobbe vann inte helt oväntat sin första match i C4-open med 6-0, 6-0 medan Anton fick det tufft i sin första match som han förlorade med 6-0, 6-2. Idag Lördag kommer tre Wäspelare spela. Carl J Lindholm kommer att spela sin första tävlingsmatch utanför Wä i P10 (Lycka till och starkt att du vågar ställa upp. Nu är det bara att kämpa och göra sitt bästa Calle). Felix Mörck kommer också gå in i tävlingen i årsklassen ovanför honom. Tobbe ska spela sin match i andra omgången. Fabian får tyvärr lämna WO i sin match pga sjukdom.
Lycka till allihop.

Tävlingskommiten Wä TK

Herrlaget i skåneserien har seriefinal söndagen den 27/1 i Helsingborg

Vid vinst i bortamötet med Helsingborg så har Wä TK en stor chans att vinna serien med en match kvar att spela. Wä ligger 2 poäng före Helsingborg med en match mer spelad.

Bilder från sensommarens träningsläger.

Roger och Johan anordnade träningsläger för våra ungdomar under sensommaren.  Här kommer lite bilder från dessa givande dagar. Dessa killar är verkliga förebilder och pizzan i tränarnas händer visar att kolhydrater kan intas i alla tänkbara former...hmmm.

Alla deltagare.

Dubbla segrar för Tobbe och finalförlust för Felix.

Efter många mil fram och tillbaka till Lund får man väl säga att Wä TK får mycket väl godkänt efter julhelgernas turneringar. Tobias Lindberget har ställt upp i två tävlingar och vunnit Minikannan efter en hård tresetare. I Vikingaspelen krossade Tobbe fullständigt sitt motstånd här vann han finalen i två raka set med 6-0, 6-0! Stort grattis till dom dubbla segrarna!
Felix Mörck föll dock tyvärr i sin final med 6-0, 6-4 men finalplatsen var ändå mer än man kan förvänta sig eftersom det var klassen P12 där spelarna är äldre än Felix.

image101

Felix Mörck med 2:a priset.

Cristian Cosmo föll i sin semifinal i tröstturneringen med 6-1, 6-3.

Wä TK börja få ett namn på kartan när det gäller turneringar i Skåne på ungdomsidan! Vi har många duktiga ungdomar som visar framfötterna och utvecklingen ser mycket lovande ut! Nu kan vi alla i Wä TK ta med oss dessa resultaten till träningarna i januari för inspiration.

Jag har hört att det är många som tycker det är kallt i hallen. Jag kommer att ta upp detta med Kristianstad TK . Det är inte acceptabelt att spela i en sådan kyla. Jag ska även ta upp att näten börjar bli under all kritik.

Vid pennan
Fredrik Mörck
Wä TK

Härliga framgångar för Wä TK:s ungdomar!

Tobbe Lindberget vann!

Tobias Lindberget vann P10 i Minikannan i Malmö efter en riktig rysare mot Valdemar Holm från Malmöklubben Fair Play. Siffrona blev 5-7, 6-2, 6-4 . I semin vann Tobbe med 6-2, 6-3. Vilken härlig seger och inte nog med detta så är ävenTobbe framme i semi i P10 i Vikingaspelen.

image99

Segraren i Minikannan P10 Tobias Lindberget Wä TK och tvåan Valdermar Holm Fair Play.

Tyvärr förlorade Fabian Mörck sin semifinal med 3-6, 1-6.  Men vann en hedrande tredjeplacering.

image100

Fabian Mörck tar emot tredjepriset.

Krydda också detta med Felix Mörcks överraskande seger i semin i P12 klassen i Vikingaspelen. Felix ska i finalen möta en spelare från ATL (Lund) och vinner Tobbe sin semi så spelar han också final i morgon.
Vi vill också önska lycka till till Cristian Cosmo som imorgon ska gå in i tröstturneringen i P10.