Årsmöte.

Måndagen den 31/3 2008 har Wä TK årsmöte kl 19:00. Plats Ringelund. Alla medlemar är hjärtligt Välkomna

SM i Göteborg

Felix Mörck tog sig till fjärde omgången genom att vinna 2 matcher i singel. Felix vann sina matcher 6-4, 6-1 och 6-1, 6-3. I förlustmatchen förlorade han med 6-3 6-3.
Bra jobbat.

Wä TK våren & sommaren 2008.

Lite av vad som komma skall...

Vi närmar oss varmare väder och grusbanorna pockar på uppmärksamhet. Sista träningsveckan inomhus är v. 16. Vi använder v. 17 till att färdigställa utomhusbanorna och träningen har då uppehåll. Det blir avslutning för alla som som har varit med i träningsgrupperna inomhus fredagen den 11 april vecka 15. Mer information kommer upp på anslagstavlorna i Vähallen.

Under v. 12 och 13 är det träningsuppehåll. Vi återupptar träningen fredagen den 28:e mars vecka 13.

Träningen under sommaren

Utomhusträningen är mellan veckorna 18-24 och v. 26-32. För att anmäla er till utomhusträningen vill vi att ni skickar in eller lämnar en lapp till er tränare senast v. 16. Skriv namn, tel.nr, födelseår, adress och antal önskade träningar och vilka dagar ni inte kan träna. Ni kan även anmäla er till roger_tennis@hotmail.com . För att få reda på era träningsgrupper och tider hänvisar vi till anslagstavlan vid grusbanorna, i Vähallen och vår hemsida. Träningstiderna finns tillgängliga senast torsdagen v. 17.

Intensivveckor.

Rogers intensivveckor kommer att vara veckorna 26 och 32. Anmälan görs till Roger senast 5 dagar innan första träningsveckan. Mer information kommer att finnas på anslagstavlan i maj.

Tennisläger.

Tävlingsspelare i Wä TK kommer att få informationsblad om grusupptaktsläger i april/maj. Vi planerar även en heldag med träning för de som inte spelar matcher. Mer information kommer på anslagstavlan vi grusbanorna.

Träningsavgifter

Gäller för 10 veckor.

Minitennis 6 nya.                  300:-
Juniorer 1h/vecka                 350:-
Vuxenträning 1h/vecka        500:-
Tävlingsspelare 2h/vecka     600:-

210085-46 
Snart är vi här....

Träningsläger i Hässleholm

Wä TK hade återigen ett träningsläger i Hässleholm. Sammanlagt var vi 12 ungdomar och 4 st ledare blandat mellan tjejer och killar. Lägret blev mycket roligt och mycket god mat gjorde tjejerna som var med. Lägret började med en samling vid Wä tennishall kl. 14:30 då avfärden påbörjades. Träningen inleddes kl 16:00 i Hässleholm och fortsatte fram till 20:30. Då vi avslutade kvällen med pizza , godis och en titt på oss själva. Under träningen hade det filmats både på serve och grundslag som vi tittatde på under kvällen. Vid 23-tiden började alla komma till sängs och diskaren Fredrik var bara uppe. Efter den sena kvällen hindrade de inte våra ungdomar att komma upp tidigt. Vissa var på banan redan kl. halv åtta. Träningen avslutades kl. 12:00 på söndagen. Bilder kommer från träningslägret senare.

Årsmöte

Måndagen den 31/3 2008 har Wä TK årsmöte kl 19:00. Plats Ringelund. Alla medlemar är hjärtligt Välkomna!

2:a plats i pojkar 14 göingeserien efter stor dramatik

Wä TK var tvungna att vinna minst 1 match, helst 2, mot Åhus för att säkra andraplatsen. Dramatiken var mycket stor då Felix Mörck lite oväntat förlorade förstasingeln. Nu var det upp till de andra grabbarna. För att citera Felix "-Detta var ju inte rätt läge att förlora min första singel i göingeserien". Men vilken upphämtning Wä gjorde. Först vände Tobbe ett 0-3 underläge i första set i sin match och vinner med 6-4. 6-1. Nu står det 1-1 i matcher och dubbeln blev avgörande.

Dubbeln inleds i ett rasande tempo och första set blev en rysare där Åhus vann setet med 7-5 efter att Mattias Rosvall imponerat  stort. Efter detta kom vändningen då Anton Andersson servade mycket bra i andra samtidigt som han gjorde många fina placeringar. Oskar Cosmo var inte sämre då han dominerade 2:a set totalt framme vid nät. Siffrorna blev 6-3 till Wä TK i andra set. 1-1 i set och tredje set skulle avgöras. Efter många jämna game så var det Åhus som återigen tog kommandot och tog ledningen med 5-3. Nu såg det mörkt ut för Wä TK, men en match är inte avgjord förrän matchbollen är inslagen brukar man säga och så var det i denna match. Wä TK kom tillbaka än en gång och gick upp till 6-6. Nu återstod bara tie-brake och vilket tie-brake grabbarna gjorde. Oskar och Anton vann med hela 7-1 och andraplatsen var klar. Härligt jobbat grabbar!

Tävlingskommitén

Intervju med en tränare i exil.

Lite frågor till Johan Paulsson f.d tränare och spelare i Wä TK.

image104

Var har du tagit vägen?

 Jag är numera tennistränare i Norge, närmare bestämt i Gjövik. Staden ligger drygt 15 mil norr om Oslo. 5 mil söder om Lillehammer. Klubben har en anläggning med fyra innebanor plus en squasch-bana. Här finns sex utebanor, fem grus och en hardcourt.

Hur fick du jobbet?

 Jag fick jobbet på den vägen att killen som är chefstränare här uppe ringde mig i mitten av November och sa att han ville ha mig uppe i Gjövik som tennistränare. Jag flög upp och kollade läget i December för att se hur anläggningen såg ut och hur staden var.
Trött som jag var på mitt industri-jobb i Hässleholm tog jag erbjudandet. Jag fick ju faktiskt hålla på med tennis på heltid, det är ju rena drömmen för någon som har tennis som sin största hobby.

Hur ser en normal arbetsdag ut?
 
 Dagarna varierar lite här uppe. Men det kan se ut så här att jag går upp 09.30 för att spela en timme tennis med någon gubbe som har ringt och sagt att han vill spela lite. Det kan ligga ett par sådana timmar på förmiddagen. Sen är det lunch. Tennisskolan börjar sen runt 15-16 till 20-21 alla vardagar. Därefter är det slappa på kvällen som gäller, mycket tid framför datorn för att hålla kontakten med vänner och familj där hemma. Det är väldigt flexibla tider man jobbar på.
Jag jobbar dessutom som tennistränare i Lillehammer en gång i veckan. Då jobbar jag från 15 till 21 varje måndag.

Vad är det bästa med jobbet?
 
 Det bästa med jobbet är att man får spela hur mycket tennis man vill i princip och jobba mycket med människor, speciellt ungdomar och se hur dem utvecklas som tennisspelare. Sen är det tiderna jag också trivs med. Är så otroligt morgontrött och att gå upp kl.06 varje morgon är inget för mig så jag det är väldigt skönt att ha sovmorgon varje dag:).

Det sämsta?
 
 Det sämsta måste vara att jag är i Norge och Gjövik som är något utav en håla där det inte händer så mycket. Jag kan citera en kille jag brukar spela med som säger så här "Gjøvik er et jævla stort symøte!".

Vad är det för skillnad med att träna våra medlemmar i Wä TK jämfört med dina adepter i Norge förutom språket?
 
 Det är ingen större skillnad på att träna ungdomarna här uppe. Dock är det så att Wä-spelarna kan lite mer tennis än Gjövik-spelarna. Både på banan och runt om. Tennisen är inte så stor här i Norge som den är i Sverige, många ungdomar vet inte ens vad tennis är för något...
 
Är det ett jobb du skulle kunna tänka dig i framtiden, i så fall varför?

 Visst skulle jag kunna tänka mig att jobba mer som tennistränare men jag tror att man tröttnar på det till slut. Tanken är att jag ska börja plugga till hösten, om det blir i Norge eller i Sverige är inte bestämt än.

Vad gör du på fritiden?
 
 På fritiden gör jag inte speciellt mycket. Tar det mest lungt, spelar ingen tennis i alla fall. Har varit ute och åkt längdskidor någon gång men det är inget för mig, det kan norrmännen hålla för sig själva. Sen händer det att man går ut på byn någon gång då och då och tar en öl eller två:). 

Spelar du själv tävlingar eller i seriesammanhang?
 
 Har inte spelat några tävlingar än, men jag ska skaffa licens här uppe så jag får testa på hur bra normännen egentligen är. Jag tror att dem vill här i klubben att jag spelar serie för dem i sommar, men vi får se.

När får vi se dig tillbaka?
 
 Jag kommer hem till sommaren är det tänkt. Om det är för gott eller om jag återvänder till Norge återstår att se. 
 
Blir det Sandhemskannan i sommar?

 Ska absolut lira Sandhemskannan i år. Mitt mål med tennisen detta året är att få revanch från i fjol då jag förlorade i finalen. Peter Jönsson får ligga i om han ska kunna försvara titeln:).
 
Vi skall framföra tipset till titelhavaren Peter Jönsson och önskar Johan lycka till i Norge och ser fram emot att se honom tillbaka i Vä till sommaren!

 
 


RSS 2.0