Melvin tillbaka på Wä TK: s grusbanor.


210085-41  210085-42  

Under ett par veckor har Wä TK haft fint besök på träningarna av Åhus TK:s talangfulle Melvin Tufek, 16 åringen som är bland dom 10 bästa i sin klass i Sverige! Anledningen till det är Melvins förre tränare och Wä TK.s nuvarande huvudtränare Roger Jönsson.
 
Melvins tenniskarriär började just här på Vä IP:s grusbanor i Wä TK när han som fem-sexåring började spela för klubben. När klubben sedan gick i konkurs 1997 blev det en naturlig flytt in till Kristianstads TK för den talangfulle ynglingen. Det var i Kristianstad som Melvin kom i kontakt med Roger Jönsson och ett lyckosamt samarbete började. När sedan Roger tog steget till Åhus TK följde Melvin efter i hans fotspår för att kunna fortsätta med honom som tränare.

210085-39  Roger Jönsson

Men till hösten är det dags för Kristianstadssonen att ta ytterligare ett steg i sin utveckling som tennisspelare då han kommer att börja på tennisgymnasium i Helsingborg. Dagens träningsdos på två tennispass och ett fyspass i veckan skall att ökas på betydligt och kommer förmodligen innebära att Melvin gör stora förbättringar i sitt redan talangfulla spel. Att Melvin är en stor talang bevisade han bland annat på SM i maj, trots träningsdosen på endast två tennispass i veckan lyckades han gå till kvartsfinal!

Men Melvin har siktet ännu högre ställt och för att han skall ta ytterligare ett steg på vägen till att bli topp tre i Sverige i sin klass kommer det att krävas mer och hårdare träning och det är något han är beredd att göra och kommer att satsa på.

Styrelsen i Wä TK tycker det är jättekul att Melvin har varit med på träningarna under några veckor och det har varit inspirerande för framför allt våra ungdomar, men också våra vuxna i träning, att få möjligheten att nöta lite bollar med Melvin Tufek, som alltså har Wä TK som moderförening!

Vi önskar Melvin ett stort Lycka till inför flytten till Helsingborg och kommer med stort intresse att följa hans vidare utveckling i tenniskarriären!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0