Verksamhetsberättelse 2006

 Kort verksamhetsberättelse för premiäråret 2006. 
Wä TK träningsverksamhet startades i april och tack vare snälla lokala sponsorer och privat långivare lyckades klubben få igång grusbanorna som hade varit nerlagda i 6 år. Givetvis ett stort tack till Wä IF som lät klubben göra iordning banorna. När klubben fått igång banorna visar det sig att det var fler barn och vuxna än som beräknats som ville börja spela tennis. Idag har klubben ca 70 stycken medlemmar som är med i träningsverksamheten. Eftersom intresset blev så stort beslöt klubben att också starta träning inomhus. Klubben startade även ett lag i inomhusserien med Johan Paulsson som ankare och mot alla förväntningar så gick Wä TK igenom serien obesegrade och därmed så spelar klubben i trean nästa år. Klubben har även haft ett par framskjutna placeringar i P10 och Herrsingel. Men de allra största framstegen har givetvis klubbens nyböjare gjort, vuxna som barn. Från att inte spelat tennis förr så slår de nu bollarna över nät med en fin teknik.

Framgångarna klubben haft i år på både träning och tävling beror ju mycket på att klubben ha bra tränare i klubben i form av Roger Jönsson (ansvarig tränare), Johan Paulsson, Peter Jönsson, Jörgen Jönsson, Fredrik Mörck mfl. Framgång i tävlingar och seriematcher är inspirerande och ger positiv publicitet till klubben och stärker klubbkänslan, men viktigaste är man ha roligt och det är klubbens viktigaste mål. 

Det var väldigt bra uppslutning när Wä TK hade sin första Julavslutning. Klubben har idag ca 80 st medlemmar och på avslutningen kom det hela 65 st ungdomar och föräldrar.

Avslutningen startade med att barnen fick göra lite aktiviteter med tennisbollar som alltid är uppskattat. Efter detta fick föräldrar vara med på vissa av lekarna till barnens stora förtjusning. Det hel avslutades med fika och barnen fick ett träningspris och en godispåse efter den fina träningsviljan de visat.


Framtid.
 Allt är ju inte problemfritt för klubben. Wä TK har inte ansvar för Vä tennishall, så därför hoppas vi i klubben på att kunna få tillgång till dom tider som kommer att behövas för att fortsätta denna fina start som vi har fått under 2006. Förhandlingar pågår med Kristianstad TK och kommunen och i dagsläget ser ut som det verkar det bli bra tillgång på tider. Detta är bara en bit av helheten i att bedriva en klubbverksamhet. Det kommer att krävas ett stort arbete framöver för att få detta att fungera och därför måste någon eller några kommittéer till styrelsen startas för att sprida ut arbetet lite. Detta kommer att vara klubben nästa utmaning under 2007. Lyckas klubben med detta och fortsätter i den anda som påbörjats så kommer Wä TK under 2007 att vidareutveckla den fina stämning de uppnått under det första året och som genomsyrar klubben.  

Slutligen vill vi i styrelsen tacka alla som ställt upp både utanför och i klubben med att önskar en god fortsättning på och utanför tennisbanan.

//

Wä TK

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0